Contactlenzen


Op basis van jouw wensen kijken we altijd welke contactlens het best bij jouw ogen en jouw leven past. 

Kom langs voor meer informatie!

Onze contactlens-specialist staat je graag te woord. Wij kunnen je ook een lenzen-abonnement aanbieden. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden. Er zijn diverse soorten lenzen.

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan je iedere dag een nieuw paar in moet doen. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag regelmatig nog afwisselt met een bril, zijn dit ideale lenzen. Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygiënisch zijn. Je hoeft ze nooit op te bergen, want aan het eind van de dag gooi je ze gewoon weg.

Heb je een torische afwijking? Of een leesbril nodig? Ook die zijn in daglenzen te corrigeren. Nog een pluspuntje: zachte lenzen wennen snel. Al snel draag je ze zonder dat je het door hebt.

Daglenzen kun je gewoon bij ons verkrijgen.

Maandlenzen

De meeste contactlensdragers dragen maandlenzen. Deze zachte lenzen kun je een maand dragen en daarna vervang je deze voor twee frisse lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen. Net als aan daglenzen ben je ook aan maandlenzen snel gewend. Dit komt doordat een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van jouw oog. Een ander voordeel ten opzichte van harde lenzen is dat ze minder gevoelig zijn voor stof en wind. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem meer.

Multifocale lenzen

Iedereen krijgt ermee te maken: ogen die moeite hebben met wisselen tussen veraf en dichtbij. Multifocale contactlenzen vormen een mooie oplossing voor dit probleem!
Wij werken met de kwaliteitsproducten van NKL, die veel mogelijkheden bieden voor een oplossing op maat.

Waarom multifocale lenzen?

Een film kijken en tussendoor even een berichtje op je smartphone bekijken is de normaalste zaak van de wereld. Toch krijgen jouw ogen het vroeg of laat moeilijker met het wisselen tussen veraf en dichtbij. Vermoeide ogen en problemen bij het scherpstellen van het zicht kunnen hiervan symptomen zijn. Vroeger was een leesbril de enige oplossing, gevolgd door een multifocale bril. Inmiddels zijn er ook multifocale lenzen die optimaal zicht bieden op alle afstanden.

De werking van multifocale contactlenzen

Een multifocale lens corrigeert zowel een plus- als een minsterkte. Het binnenste deel gebruik je om veraf te kijken, de buitenste rand van de lens is voor dichtbij. Deze delen lopen naadloos in elkaar over, waardoor je weinig last hebt van overgangen. Na een korte gewenningsperiode waarin je op een andere manier gaat kijken, schakel je eenvoudig tussen veraf en dichtbij. Een voordeel van multifocale lenzen is dat je in alle richtingen scherp kunt zien, ook boven je en vanuit jouw ooghoek.

Multifocaal maatwerk

Lenzen zijn er in alle soorten en maten, omdat ieder oog anders is en iedereen andere wensen heeft. NKL biedt een breed assortiment multifocale lenzen die volledig zijn aangepast op jouw ogen. Daardoor kan jij profiteren van extra comfort en het scherpste zicht.

Onvermoeid scherp zicht

Wil je 360º scherp zicht op alle afstanden? Laat je dan eens vrijblijvend informeren over onze multifocale contactlenzen. Wij kijken graag welke lens het best bij jou en jouw levensstijl past. Vormvaste of harde lenzen zijn een goede optie als je contactlenzen wilt dragen, ze hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van zachte lenzen. Ze hebben de naam minder comfortabel te zijn, maar inmiddels zijn ze al zoveel verbeterd dat dit best meevalt.

In dit artikel hebben we de voordelen van harde contactlenzen voor je op een rij gezet.

1. Het scherpste zicht
Met een harde lens zie je scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor jouw ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben.

2. Ook voor moeilijke correcties
Als je een simpele plus- of minafwijking hebt, zijn er genoeg zachte lenzen die jouw afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval. Dit hangt samen met het vorige punt: zachte lenzen worden niet speciaal voor jou gemaakt en corrigeren daarom vooral standaardwaardes. Met vormvaste contactlenzen heb je dit probleem niet.

3. Hygiënisch
Zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet. Voorbeeld: je maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde lenzen iets hygiënischer dan zachte lenzen die je vaker draagt (dus niet daglenzen).

4. Voordeliger
Harde contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor je goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.

5. Gezonder
Harde lenzen zijn nog net iets beter voor uw ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op jouw traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met jouw ogen. Op basis van jouw wensen kijken we altijd welke contactlens het best bij jouw ogen en jouw leven past. Kom langs voor meer informatie!

Contact

 

0228 - 581258

De Hoek 1, 1693 AA Wervershoof

info@briljant-optiek.nl

06 3300 6638 what's app